10 Jucării ideale pentru copii cu personalitate

10 Jucării ideale pentru copii cu personalitate

Alături de alegerea celor mai sănătoase alimente și a hăinuțelor celor mai practice și de cea mai bună calitate, nici alegerea jucăriilor nu trebuie sub nicio formă neglijată. Pentru a putea să i le pui la îndemână copilului pe cele mai potrivite, este necesar ca acestea să se armonizeze și cu trăsăturile personalității sale. Parcurge cu atenție articolul de mai jos ca să descoperi pentru ce ar fi indicat să optezi în cazul în care copilul tău are o personalitate puternică.

Prin ce trăsături se distinge copilul cu personalitate

Este hotărât!

Cu cât copilul dă dovadă de mai multă determinare, cu atât înseamnă că are mai multă personalitate. De aceea, nu ar trebui să te mire că se străduiește să ducă până la capăt ceva și că își fixează propriile obiective, fără să țină neapărat seama de sfaturile tale.

Pe viitor, copilul va fi capabil să dea dovadă de ambiție și astfel să aibă parte de multe reușite, cu condiția ca, în timp, să devină mai dispus să țină cont și de îndemnurile celor din jur și să nu se încăpățâneze excesiv.

 

Adoră provocările!

Sunt situații în care te alarmezi că micuțul tău s-ar putea afla în vreun pericol? Ei bine, pentru acesta nu este vorba decât de o nouă aventură.

Un copil cu o personalitate puternică nu se va da nicicând deoparte când vine de provocări, în ciuda faptului că unele i se pot părea imposibile. Îi place să fie mereu în căutarea de soluții pentru rezolvarea problemelor, vrea să ia decizii și să acționeze în funcție de planul pe care și l-a făcut.

Dacă ești mama unui asemenea copil, este foarte important să te străduiești să-i dai șansa să învețe lucruri noi prin experiență, lăsându-i impresia că îl controlezi cât mai puțin.

Îi place să fie el/ea cel/cea care stabilește regulile.

Unui copil cu o personalitate puternică îi place să facă el regulile jocului și nu este dispus să le urmeze întocmai pe cele impuse de altcineva. Se simte în largul său când este independent, când ia propriile decizii și vine cu propriile soluții.

Pe cât posibil, părinții care au un astfel de copil vor trebui să nu-l copleșească impunându-i prea multe lucruri, trebuie să-și exercite autoritatea „din umbră” și să-l lase, când se poate, să suporte consecințele naturale ce decurg din acțiunile sale.

 

Este plin de entuziasm, de energie!

Dacă sesizezi că micuțul tău „nu are stare”, că s-ar mișca în continuu și că îi place și să vorbească mult, străduiește-te să-i pui în valoare aceste puncte tari. De pildă, implică-l în activități casnice, deschide-i gustul pentru mișcarea în aer liber, pentru sporturi etc.. În același timp, dacă este și un spirit competitiv, lasă-l să se bucure de participări la tot felul de concursuri.


Este perseverent

Perseverența merge mână în mână cu determinarea. De aceea, nu ar trebui să te surprindă văzându-ți copilul cum petrece ore sau zile pentru a finaliza ceea ce a început și cum depune eforturi considerabile în a-și îndeplini ținta.

Datorită unei asemenea calități, copilul se va transforma într-un adult care știe ce vrea și care nu se ferește de muncă, de sacrificii, pentru a-și realiza visurile.


Adoră să facă pe șeful

Fie că sunteți acasă, fie că îți urmărești copilul la joacă, alături de alți copii sau într-un proiect pentru școală, un copil cu personalitate are adesea tendința să-și asume rolul de lider, să le traseze celorlalți sarcini și să fie autoritar când vede că acestea nu sunt îndeplinite așa cum și-ar fi dorit.

Pentru a-i pune în valoare această calitate, implică-l în activități ce presupun lucrul în echipă, cooperarea și vorbește-i despre însușirile pe care ar trebui să le aibă un lider bun.

 

Pune pasiune în ceea ce face

Părinții pot fi adesea surprinși să-și vadă copilul dedicat ore întregi unei activități, pe care o întreprinde cu drag și în care dă dovadă de creativitate. Practic, un copil pasionat este dornic să-și construiască propriul univers.

Bucură-te de faptul că ai un copil plin de pasiune, de entuziasm, întrucât datorită acestei calități va deveni tot mai implicat în ceea ce face, își va asuma responsabilități și nu se va simți împlinit decât după ce va duce la bun sfârșit ceea ce și-a propus.

 

Cu ce i-ar putea face plăcere să se joace unei Super Fetițe?

Jucăriile pe care le va avea la dispoziție o fetiță cu o personalitate puternică ar trebui să-i evidențieze și să-i cultive calitățile, să o ajute să dobândească noi deprinderi și să o lase să-și consume, dacă este cazul, prea-plinul de energie. Iată cu ce ar fi binevenit să se joace:

Puzzle-ul Purcelușa Peppa 10 în 1

Un asemenea puzzle va îmbunătăți capacitatea de concentrare, perseverența și o va ajuta pe micuța ta să fie mai răbdătoare.

Puzzle-ul este compus din: 4 puzzle-uri a câte 20 piese, 3 puzzle-uri a câte 35 piese și 3 puzzle-uri a câte 48 piese.

                                                                     Puzzle Purcelusa Peppa

Set de joacă Purcelușa Peppa și casa familiei Peppa Pig

Fetițele o iubesc pe adorabila Peppa Pig, acest joc fiind o ocazie excelentă pentru a-ți stimula copilul să lucreze și în echipă, să respecte regulile și să înțeleagă mai bine legăturile de familie.          

Jocul include: o figurină Peppa Pig și casa cu cele 6 camere complet mobilate.

                                                                     Casa familiei Purcelusa Peppa

Set de figurine Party Performers My Little Pony

Datorită figurinelor „My Little Pony”, o fetiță va putea să-și instituie propriile reguli, îmbunătățindu-și totodată creativitatea, îndemânarea și coordonarea mână-ochi. Va fi o încântare să reușească să pornească în propria aventură alături de eroii preferați!

                                                                      

Lila Totes Cute Polly Pocket

Jucăriile interactive sunt binevenite pentru un copil cu o personalitate puternică întrucât îi oferă ocazia să facă pe șeful, să motiveze.

Cu păpușa Polly Pocket Lila, fetițele vor putea să-și hrănească spiritul de aventură. Păpușa Lila vine cu o cutie fashion asortată cu foarfecele incluse și este gata oricând pentru distracție pe cinste.

                                                                         

Trotineta pliabilă cu 3 roți Worker Fliker 100 roz-alb

O trotinetă a devenit din ce în ce mai mult un „must-have” și este o modalitate excelentă de a-i da ocazie unei fetițe care debordează de energie să facă mai multă mișcare în aer liber, să-și îmbunătățească simțul echilibrului și coordonarea mișcărilor.

Trotineta pliabilă cu 3 roți Worker Fliker este simplu de manevrat, conferind totodată siguranță: mânerele sunt ergonomice, cadrul este de oțel, iar frâna de la roata din față asigură o oprire sigură.

                                                                        Trotineta pliabila cu 3 roti Worker Fliker 100 roz-alb

Cu ce se joacă Super Băiețeii ?

Jucăriile pentru un băiețel caracterizat de o personalitate puternică vor fi numai bune dacă vor fi capabile să-l lase să se exprime pe deplin, să-și cultive abilitățile pe care le are și să-i perfecționeze și altele, care-i vor fi oricând de folos. Descoperă care pot fi alegerile inspirate pentru el!

Puzzle-ul Bumblebee Transformers 260 piese

Rezolvarea unui puzzle cu un număr mare de piese va fi acceptată cu bucurie de un copil căruia îi plac provocările și care pune pasiune în ceea ce face. Marele merit al acestui joc este și că îl va ajuta pe copil să fie creativ, să aibă răbdare și să găsească soluții variate pentru a-și duce scopul la îndeplinire.

                                                                  Puzzle Bumblebee Transformers 260 piese

Setul de joacă Squad Mode Fortnite

Dacă și băiețelul tău este îndrăgostit de „Fortnite”, adu-i mai aproape eroii preferați datorită acestui set de joacă. Figurinele articulate, lucrate în detaliu, vor fi pe gustul său și îl vor ajuta să-și facă propriile reguli, să-și realizeze scenariile dorite și să-și creeze propriul univers „Fortnite”.

                                                                   Set de joaca Squad Mode Fortnite

Trotineta cu lumini Worker Lucerino verde

Nu mai știi ce să faci pentru a-ți lăsa copilul să-și consume cantitatea uriașă de energie? Soluția este mai la îndemână decât crezi și o reprezintă achiziționarea unei trotinete.

„Worker Lucerino” este ușor de controlat, oferind un nivel ridicat al siguranței pentru că are un suport lat pentru picior, iar frâna de la roata din spate asigură oprirea rapidă. În plus, trotineta este dotată cu 2 roți cu LED, care luminează când se învârt.

                                                                      Trotineta cu lumini Worker Lucerino verde

Ou interactiv Hatching Dragon How to Train Your Dragon

Această jucărie interactivă îl poate fascina pe un băiețel cu personalitate puternică, dornic să facă mereu pe șeful. Astfel, va putea să-și antreneze dragonul învățându-l să zboare, să tragă cu plasmă și îi poate pune întrebări. Când va face acest demers, dragonul va răspunde înclinându-și capul, mișcându-și aripile sau folosindu-se de lumini și sunete. 

Pentru și mai multă distracție, dragonul poate să execute mișcări pe ritmul muzicii, înainte și înapoi.

                                                                        Ou interactiv Hatching Dragon How to Train Your Dragon

Pistolul de jucărie Nerf N-Strike Elite Dual Strike

Este o jucărie adecvată unui copil care nu doar că are foarte multă energie, dar căruia îi și place să-și facă propriile reguli de joacă.

Pușca are 2 tipuri de gloanțe (Mega și Elite), putându-se încărca simultan cu 6 proiectile, pentru cele mai variate scenarii de joc. Acum, băiețelul tău poate să se lanseze în luptă fără probleme!

                                                                    Pistol de jucarie Nerf N-Strike Elite Dual Strike


Surse imagini: jucariaperfecta.ro, pexels.com

Taguri:

Comentarii