De ce este important ca cel mic să învețe repede să meargă pe bicicletă?

De ce este important ca cel mic să învețe repede să meargă pe bicicletă?

De ce este important ca cel mic să învețe repede să meargă pe bicicletă?


“Nu uiți niciodată, e ca mersul pe bicicletă” este poate una din cele mai cunoscute zicale. Pe cât este de cunoscută, pe atât este de adevărată, pentru că da, mersul pe bicicletă nu se uită niciodată. Este o activitate interactivă, amuzantă, relaxantă, distractivă, dar și benefică pentru sănătatea unui copil aflat în plină dezvoltate. Asta nu înseamnă altceva decât că al tău pitic trebuie să învețe cât mai repede să meargă pe bicicletă. Motivul? Urmează să afli chiar acum!

Tu îți mai aduci aminte de prima ta bicicletă? Așa-i că nu te mai săturai de plimbări cât era ziua de lungă? Ei bine, și copilul tău trebuie să se bucure de aceleași momente frumoase și pline de libertate. Bicicleta deschide un nou univers plin de aventură pe două roți, în care orice copil se simte mai puternic, mai încrezător în propriile forțe și mai plin de viață. Este o activitate pe care odată deprinsă din copilărie rămâne bine întipărită, astfel că nu o vei uita nici după zeci de ani de pauză.

Este important ca cei mici să învețe să meargă pe bicicletă de la vârstă cât mai mică, atunci când sentimentul de frică și teama de necunoscut încă nu sunt bine definite. De asemenea, copiii mici sunt mai curajoși, nu uita toate dățile în care piticul s-a grăbit să ofere afecțiune celor mai mari câini din parc, și nu se tem de căzături; sunt atât de obișnuiți cu ele încât au devenit parte din rutina zilnică.

Beneficiile mersului pe bicicletă:

  • Coordonarea picioarelor și mână-ochii
  • Îmbunătățirea echilibrului
  • Crește încrederea de sine
  • Dezvoltă musculatura membrelor
  • Antrenează respirația și ritmul cardiac
  • Oferă o stare bună generală

Acestea fiind zise, nu vă mai rămâne altceva de făcut decât să începeți primele lecții, iar pentru asta aveți nevoie de o bicicletă potrivită. Nu trebuie să pierzi din vedere faptul că pe lângă latura distractivă, această activitate poate fi și traumatizantă; în ochii unora dintre copii fiind de-a dreptul înfricoșătoare. Pentru a-l ajuta să-și învingă teama și pentru a-i da copilului sentimentul de autonomie, puteți alege împreună modelul de bibicletă preferat, iar în magazinul online jucariaperfecta.ro ai la dispozitie o gamă variată, atât pentru băieți, cât și pentru fetițe.

Mersul pe bicicletă este un sport bun pentru dezvoltrea armonioasă a întregului corp, nu numai a picioarelor, fiind implicate toate grupele musculare în menținerea echilibrului. Este perfect pentru copiii care vor să înceapă un sport, dar încă sunt destul de timizi pentru unul de echipă. Vei vedea că pe măsură ce capătă siguranță în mișcări și un echilibru mai bun se va simți încrezător și pregătit pentru noi provocări. De asemenea, nu este un sport costisitor, spre bucuria părinților; după achiziționarea bicicletei și a echipamentului de protecție spui adio la orice cheltuială pentru această activitate, pentru o bună bucată de vreme.

Așadar, pentru ca prima experiență pe bicicletă să fie una pozitivă, trebuie să alegi un model potrivit pentru corpul copilului. Aceasta nu trebuie să fie nici prea mare, astfel încât să nu-i fie frică să o încerce, dar nici prea mică, pentru a nu pedala incorect și a dezvolta dureri la nivelul picioarelor. De asemenea, extrem de important este faptul că bicicleta se alege în funcție de înălțimea copilului, tocmai pentru că ritmul de dezvoltare diferă chiar și la copiii de aceeași vârstă.

Siguranța este pe primul loc; copilul trebuie să se simtă în siguranță în timpul plimbărilor, iar tu vrei să știi că este mereu protejat, mai ales atunci când nu ești lângă el. Ei bine, aici intră în scenă roțile ajutătoare. În primă fază, aceastea se montează la același nivel cu roțile principale pentru ca cel mic să aibă mai multă încredere. După ce se obișnuiește, una din cele două roți ajutătoare se montează mai sus, oferind rolul de suport atunci când bicicleta are tendința de înclinare, astfel încât copilul să-și dezvolte echilibrul. În ultimă fază, ambele roți se ridică de la sol, dar oferă siguranță și încredere copilului că se descurcă de unul singur.

De exemplu, poți alege modelul pentru băieți Captain America, sau cel pentru fetițe, Barbie, și copilul tău va fi mai mult decât încântat! Acestea sunt perfecte până la ultimul detaliu, sunt fabricate din materiale de cea mai bună calitate. Au în componență materiale de cea mai bună calitate, sistem sigur de frânare față-spate și scaun antialergic. Mai mult, sunt prevăzute cu roți ajutătoare, ceea ce le face perfecte pentru copiii aflați la început de drum!

 

Mersul pe bicicletă este sănătos pentru fizic și psihic, dar și pentru relația părinte-copil. Este o bună activitate pentru zilele de weekend când simțiți nevoia să ieșiți în aer liber, sau în vacanța de vară! Vizitează magazinul jucariaperfecta.ro impreuna cu cel mic si alege bicicleta visurilor lui!


Taguri:

Comentarii