Importanța alegerii accesoriilor corecte de înot pentru copii

Importanța alegerii accesoriilor corecte de înot pentru copii

Importanța alegerii accesoriilor corecte de înot pentru copii


Știm cu toții că înotul este singurul sport care poate fi practicat de oricine, indiferent de vârstă.  De la bebeluși de doar câteva luni, până la persoane trecute de prima tinerețe și chiar femei însărcinate, înotul vine cu o serie de beneficii fizice, dar și psihice. Așadar, este un sport potrivit pentru adulți, dar este perfect și pentru copii. Acesta are efecte benefice asupra sistemului imunitar, cei mici devenind mai rezistenți în fața microbilor.

De asemenea, specialiștii sunt de părere că este singurul sport care dezvoltă toată masa musculară, fără presiune asupra articulațiilor; este un aspect extrem de important, dat fiind faptul că organismul copiilor este în plin proces de dezvoltare și orice presiune resimțită asupra articulațiilor sensibile poate dăuna creșterii armonioase. Nu în ultimul rând, copiii care înoată devin mai flexibili, se bucură de o mai bună coordonare a corpului și se pot recupera mai ușor în cazul unor traumatisme.

Așa-i că aproape te-am convins că este un sport bun și pentru micuțul tău? Ei bine, pentru ca toate beneficiile de mai sus să-și facă simțită prezența sunt necesare anumite accesorii de înot, mai ales pentru copilul aflat la primele lecții. Alegerea lor corectă îi oferă siguranța că poate intra în apă fără să se înece, dar și încrederea că poate face progrese rapide atunci când nu se simte în pericol.

Este important ca orice accesoriu folosit de copil în apă să i se potrivească perfect; nu trebuie să fie prea mari pentru a nu-i pune viața în pericol, dar nici prea mici pentru că-i pot fi incomode. Astfel, printre cele mai importante accesorii de înot pentru copii se numără aripioarele gonflabile. Sunt perfecte pentru copiii care iau primele lecții de înot, dar și pentru aceia ce adoră să plutească în piscină. Le oferă siguranță, confort și suficientă libertate de mișcare, astfel încât să devină rapid cei mai buni înotători. Aici găsești aripioare gonflabile cu Eroii în Pijama, care vor cuceri de la prima vedere orice copil gata de bălăceală. Sunt fabricate din material rezistent, conform celor mai înalte standarde de siguranță.

Pentru copiii mici, care abia iau contact cu apa, este potrivit un colac gonflabil cu spațiu pentru șezut. Acesta este o idee excelentă pentru primele ore de înot, când bebelușul trebuie să se acomodeze cu apa și abia apoi să facă primele mișcări. Cel mic stă confortabil în colac, în timp ce mami, tati, sau instructorul de înot îl plimbă de-a lungul piscinei.

Un lucru este sigur, după ce copilul a scăpat de teama de apă și a început deja să înoate, va fi aproape imposibil să-l mai scoți din apă, atunci când mergeți la piscină, sau în la mare. Sigur, deja deține controlul mișcărilor, știe să respire corect și apa adâncă i se pare o aventură, nicidecum să mai prezinte motiv de îngrijorare. Totuși, indiferent de “sursa de apă”, trebuie te asiguri că cel mic are accesoriile necesare pentru a se distra, dar și pentru a-l ști în siguranță.

Te poți orienta către un colac cu mânere, care-l va ajuta să-și păstreze echilibrul chiar și când valurile mării devin mai furioase. Modelul este rezistent și garantează distracția pe cinste și este recomandat pentru copiii mai mari de 5 ani, care deja știu să înoate.

O altă idee bună de accesoriu pentru înot, de această dată pentru micuțele domnișoare, este colacul gonflabil în formă de unicorn. Poate fi folosit la mare sau în piscină de micuțele mai mari de 3 ani, care vor să se simtă ca niște adevărate prințese ale apelor. Forma colacului permite copilului să se țină și să plutească împreună cu produsul în cazul în care valurile îl răstoarnă.

Copiii sunt cei mai buni prieteni cu apa; să nu uităm că viața intrauterină și-o petrec în mediu lichid, ceea ce înseamnă că este doar o chestiune de timp până ce piticul va prinde din nou “gustul” mișcărilor plutitoare. Poți alege pentru el pluta cu Fulger McQueen, un accesoriu mai mult decât potrivit pentru copiii începători într-ale înotului. Este sigură și simplu de folosit, recomandată după vârsta de 2 ani și folosită sub supravegherea unui adult.

Nu trebuie ignorate nici accesoriile de înot pentru copiii mai mari, care au bifat cu brio toate lecțiile de înot. Acestea îi ajută să se distreze copios, dar le oferă în continuare sentimentul de siguranță de care au nevoie când sunt în apă. Astfel, poți alege colacul gonflabil în formă de aripi de înger, în care orice fetiță se va simți răsfățată de valuri și razele soarelui. Este un produs potrivit pentru copiii mai mari de 8 ani, poate fi folosit atât la mare, cât și la piscină, iar materialul din care este fabricat întrunește standardele necesare de siguranță.

Sigur, nu i-am uitat nici pe băieții care vor distracție în apă cât e ziua de lungă. Poți alege pentru băiețelul tău colacul cu tentacule de caracatiță, care va fi cu siguranța senzația de pe plajă, sau de la piscină. Este un produs sigur, amuzant, perfect pentru juniorii mai mari de 8 ani și durabil; va face deliciul câtorva concedii de acum înainte.

Pentru copii este importantă distracția, dar pentru fiecare părinte contează, în primul rând, siguranța, iar produsele noastre vin la pachet cu această calitate esențială. Hai să le descoperi!


Taguri:

Comentarii