Trucuri simple și utile în amenajarea camerei copilului

Trucuri simple și utile în amenajarea camerei copilului

Trucuri simple și utile în amenajarea camerei copilului


Camera copilului este extrem de importantă pentru buna sa dezvoltare. Să nu mai spunem că este locul plin de emoție, care va rămâne pentru totdeauna în sufletul copilului. Sigur îți mai amintești și tu de camera ta. Dacă pereții ar avea gură să vorbească, ar povesti toate dățile în care ai râs cu gura până la urechi, când ai visat urât, când ai plâns prima dată din dragoste și când ai început să privești lumea cu alți ochi. Ei bine, da, toate acestea se vor petrece și-n camera copilului tău, tocmai de aceea trebuie să ai grijă că este perfectă.

Amenajarea camerei copilului este activitatea ce împarte mamele în două mari categorii. Pe de o parte sunt acelea ce se gândesc la camera copilului imediat cum au aflat de sarcină, dorind ca totul să fie perfect din timp și mai sunt acelea care preferă să ia deciziile pe măsură ce piticul se dezvoltă. Indiferent de categoria din care faci parte, trebuie să știi că amenajarea universului copilului nu este o sarcină deloc grea dacă urmezi câteva sfaturi simple, dar foarte utile. Acestea te vor ajuta să iei cele mai bune decizii atunci când simți că ești în impas!


Asigură-i copilului tot confortul și siguranța

Camera juniorul trebuie să fie, în primul rând, practică, utilă și conforatabilă și abia apoi frumoasă. Știm că poate părea ciudat, dar trebuie să te gândești că va fi folosită de un copil dornic de joacă și distracție, cu un simț estetic încă slab dezvoltat, care nu ar putea aprecia la adevărata valoare combinațiile pe care le gândești tu. Astfel, trebuie să faci tot posibilul să alegi piese de mobilier care-i permit să le manevreze fără grijă, dar și suficient de rezistente.

Tot pe premisa confortului trebuie să mergi și când alegi elementele de decor sau lenjeria pentru pat. Nu uita că somnul sănătos și corect este obligatoriu pentru un copil în creștere, ceea ce înseamnă că trebuie să doarmă într-un pat perfect confortabil. Lenjeria de pat cu ursuleț și cățel este numai bună pentru un somn bun, care-i va aduce zâmbetul pe buze micuțului tău în fiecare dimineață. Este fabricată din bumbac, care oferă protecție și confort la contactul chiar și cu cea mai sensibilă piele. Mai mult, are și un design amuzant, care se va integra perfect în camera veselă a piticului.


Alege culori vesele

Am stabilit deja că cel mic trebuie să se simtă bine în camera lui, să se joace, să se odihnească, să studieze și să se gândească la noi aventuri imaginare. Astfel, este important să alegi culori vesele, calde și vii atât pentru elementele de decor, cât și pentru mobilier. Acestea vor da “viață” încăperii, îi vor aduce micuțului zâmbetul de buze într-o zi mohorâtă și îi vor reflecta personalitatea.

Prin urmare, pătura Mickey Mouse este o idee excelentă. Parcă zici că a fost făcută special pentru camera juniorului tău, nu-i așa? Este viu colorată, moale și călduroasă. Nu necesită o depozitare sau curățare specială și este destul de rezistentă în timp, exact criteriul pe care lucrurile din camera copilului trebuie să-l bifeze.

Perna bufniță roz colorată poate fi pata de culoare de care camera are mare nevoie. Este amuzantă, bună de strâns în brațe și excelentă pentru o camera de fetiță cochetă și atentă la detalii.

Orientează-te pentru piese de mobilier sau decor ușor de curățat

Ești un părinte modern, care jonglează între viața socială, cea de birou și cea de acasă, ceea ce înseamnă că trebuie să economisești orice timp posibil, iar asta înseamnă că trebuie să alegi obiecte ușor de cutățat în camera copilului. Să nu uităm că cei mici nu sunt cei mai atenți cu lucrurile și micile “accidente” de forma înghetață pe covorașul din cameră, sau firimituri sunt la ordinea zilei. Nu-ți dorești să cureți o veșnicie covorașul, tocmai de aceea trebuie să alegi un model ușor de șters.

Modelul puzzle din spumă Patrula Cățelușilor este mai mult decât potrivit. Este moale și confortabil pentru jocurile pe care cel mic le întreprinde pe jos, este simplu de curățat și igienizat și este ideală și ca jucărie pentru copiii mici. Este format din piese mari și simplu de manevrat, care-l vor ajuta pe cel mic să-și dezvolte concentrarea și răbdarea.

Amenajarea camerei este un proces complex, din care nu trebuie să lipsească părerea copilului. Cere-i opinia atunci când te pregătești să faci alegeri și mergeți la shopping împreună, va fi o activitate care vă va apropia!


Taguri:

Comentarii